Rayleigh medaljen 2019 går til Claus Elberling

Det engelske akustiske selskab, Institute of Acoustics, uddeler hvert år et antal medaljer for bidrag til akustikken. Rayleigh medaljen er den fineste og tildeles for enestående bidrag til akustikken. Den uddeles til en engelsk akustiker på lige år og en udenlandsk akustiker på ulige år. På ulige år bliver de europæiske akustiske selskaber således spurgt om deres nomineringer. Der er en prominent liste over tidligere modtagere.

For 2019 nominerede DAS Claus Elberling til medaljen og vi er MEGET stolte af at han nu har er blevet tildelt medaljen for sine mange bidrag indenfor psykoakustik, audiologi, høre apparat teknologi og ikke mindst elektrofysiologi.

Claus er Dr. Med. for sit arbejde i electrocochleografi og har desuden forsket i hjernestamme audiometri. Han var også med til at udvikle et screening program for spædbørn i Danmark med brug af elektroakustiske emissioner. Sidenhen var han medarbejder i ODIN projektet med DTU og de tre danske høreapparat producenter, 1986-1990, som lagde grunden for danske digitale høreapparater. Dernæst var han i mange år forskningschef på Oticons forskningsafdeling ‘Eriksholm’ og lavede der betydelige bidrag indenfor audiologi og høreapparat teknologi. I den periode var Claus også med til at grundlægge ‘Center for applied hearing research’ (CAHR) på DTU, sammen med de tre danske høreapparat producenter. Under ledelse af Torsten Dau er CAHR blevet et verdensberømt kraftecenter indenfor psykoakustisk og audiologisk forskning, og det er fortsat en stor success. Efter tiden på ‘Eriksholm’ er Claus vendt tilbage til elektrofysiologi hos ‘Interacoustics research unit’ (IRU), hvor han fortsat er aktiv.

Vi ønsker Claus et stort tillykke med medaljen som anerkendelse for hans store bidrag inden akustik!

Medaljeoverrækkelsen vil finde sted på DTAS årsmødet d. 27. sept. på Vejlefjord hotel.

 

Annoncering fra IOA.