Et dansk akustikfirmas historie

Hvornår

24/10/2022    
18:30 - 21:00

Hvor

IDA Center Hillerød
Helsingørsgade 30, Baghuset, Hillerød, 3400

Begivenhedstype

Indlæser kort...

Akustikfirmaet Ødegaard & Danneskiold-Samsøe A/S blev startet i en kælder i 1980 af de to unge maskiningeniører, John Ødegaard og Ulrik Danneskiold-Samsøe, der (som maskiningeniører) i perioden 1972-1975 delte kontor på Danmarks Tekniske Universitet. Foredragsholderen, Ulrik Danneskiold-Samsøe, vil fortælle, hvordan ideen opstod og i årene 1980–2005 dannede grundlag for et af verdens førende rådgivende ingeniørfirmaer inden for akustik, støj og vibrationer i mekaniske konstruktioner.

I mere end 25 år betjente firmaet kunder fra hele verden. Primært inden for marine-, jernbane- og olie/gas industrien, men også – i mindre grad – inden for byggeri og industri. I 2005 blev virksomheden købt af Lloyds Register. På det tidspunkt havde den en eksportandel af salget på 85% og cirka 65 medarbejdere.

Ulrik Danneskiold-Samsøe vil komme ind på de gode forudsætninger, der på det tidspunkt var i Danmark. Nemlig loyale, stabile og dygtige medarbejdere, en stor søfartsindustri, et enestående samarbejde med DTU, i startfasen en god opbakning fra Brüel & Kjær, en støjlovgivning, hvor Danmark lå i front, og et tillidsfuldt samarbejde med kundebranchernes andre aktører.

I pausen vil der være lidt at spise og drikke.

Mødet er organiseret af IDA, I samarbejde med DAS. Derfor er DAS medlemmer velkomne, også uden IDA medlemsskab.

Tilmedling er IKKE hos DAS, men hos IDA via dette link:
https://ida.dk/arrangementer-og-kurser/arrangementer/et-dansk-akustikfirmas-historie-345820

Såfremt der bliver tegnet fuldt, kan vi lave et nyt arrangement senere på efteråret. Skriv i så fald til os på hjemmesiden.